A vegades no som conscients de la quantitat d’eines interessants que ens podem servir per a la nostra feina o per utilitzar-les per simple curiositat, és per això, que hem volgut recollir algunes eines d’aquestes, que arribes allà fent recerca i no saps ni com, però que són interessants per compartir i que si no les guardes en algun lloc és possible que ens oblidem que hi són allà.
Les primeres les ha fet la consultoria Strageo, en David Piles. Primer, un mapa d’IRPF per codi postal, que el més interessant no és la informació que ja podem descarregar de l’Agència Tributària, sinó les dades que es visualitzen per cada zona, les mitjanes i la distribució a través del seu CARTO.
Aquest mapa de CARTO extreu les dades d'IRPF de l’Agència Tributària dels municipis de 200.000 habitants o més per codi postal i et permet la visualització d’estadístiques per zones visualitzades. Pots veure les dades agregades per zones, la renda bruta, la distribució, els rànquings, entre d’altres.
Per consultar el mapa clica AQUÍ
Segon, una base de dades pel Geomarking, que es tracta d’una base cartogràfica per descarregar i treballar que distribueix les zones urbanes en un grid de 100x100 metres. Aquesta eina pot servir per exemple per calcular la densitat de població per hectàrea, una dada més real que la que es calcula per límits administratius. La Base de dades de Geomarketing permet l’anàlisi de les dades combinant la localització i temporalització de la informació i ens permet fer moltes coses si la baixem pel QGIS.
Pots consultar el mapa AQUÍ.
Una altra eina d’uns altres desenvolupadors és el visor de la orientació dels carrers per zones. Aquesta eina permet veure l’orientació de tots els carrers del món. El gràfic es va modificant en funció de l’àrea visualitzada. Una eina útil per planificar urbanísticament. Pots consultar el visor AQUÍ.
Hi ha també una eina interessant desenvolupada pel Banc Sabadell: el Kevin Atles. El Kevin Atles visualitza dades comercials a nivell municipal. Mostra rànquings, distribucions de vendes per sectors, evolucions i permet comparatives. El problema d’aquesta eina és que no pots visualitzar històrics, però amb una rutina mensual es podria muntar una sèrie històrica i veure l’evolució del comerç.
Pots consultar l’Atles AQUÍ
Una altra eina, similar al Here Map però d’accés gratuït és el Openroute Service. Aquesta eina té moltes utilitats. Destaquem algunes de les opcions: (1) Fer rutes entre diferents punts i vehicles. Calcula el temps de desplaçament, la distància, el desnivell, tipus d’asfalt, tipus de carretera, la inclinació per trams i el consum de carburant. I (2) fer un mapa d’àrees per visualitzar el temps i la distància des d’un punt (màxim 60 minuts o 100 km). El mapa dibuixa les isòcrones i ofereix informació de la superfície i la població.
Pots consultar el mapa AQUÍ
Finalment, una eina coneguda però que han actualitzat i millorat, és l’ull del temps: Catalunya abans i ara. L’institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ens posa a disposició aquesta eina per visualitzar la transformació de l’espai amb el temps.
Pots consultar l’ull del temps AQUÍ
Volem saber que en penses...
Sigues el primer en escriure un comentari