La representativitat de les dones en els plens municipals del 2015 al 2019

Fa ara uns anys que vàrem fer una publicació en la que mostràvem el nombre de dones regidores que hi havia en els plens municipals dels Ajuntaments que pertanyien al Perfil de la Ciutat.

Quatre anys després, i a l’inici de l’any en el que es conformaran nous plens, fem una actualització de la informació plantejada per veure com van configurar-se els actuals plens respecte els de 2011-15.

 

 

Tal i com es veu en el gràfic, la proporció a nivell agregat del Perfil de la Ciutat pràcticament no ha canviat, passant d’un 40% en el 2011-15, a una del 39’9% en els anys 2015-19 (a data de 02/01/2019).

De manera desagregada, d’entre aquells municipis que ja formaven part del Perfil de la Ciutat en l’anterior legislatura, observem com en 3 d’ells ha augmentat la representativitat de les dones: Mataró i Santa Coloma de Gramenet, on les dones guanyen més de 7 punts percentuals, i Granollers que ho fa en 4 punts.

Pel que fa a la representativitat global d’aquesta legislatura, només Viladecans (56%) i Santa Coloma de Gramenet (52%) tenen majoria de dones en els seus consistoris a inicis de 2019. Per altra banda, molt a prop de la paritat queden els municipis de Mataró i el Prat de Llobregat, tots dos amb un 48% de dones.

En els propers mesos veurem com queden les llistes per a les properes eleccions, i després d’aquestes podrem comprovar quina és l’evolució de la presència de les dones en els plens dels municipis del Perfil de la Ciutat.

La teva valoració d'aquest article: 
Mitjana de valoració: 3.3 (3 votes)
Fes clic al següent botó per enviar-ho per WhatsApp

Volem saber que en penses...

Sigues el primer en escriure un comentari