Informe "Clonatge comercial"

S'ha presentat l'informe que han elaborat els tècnics que formen part de la xarxa de el Perfil de la Ciutat titulat Clonatge comercial.

L’informe analitza el grau de similitud entre els eixos comercials de les ciutats catalanes que formen part del Perfil de la Ciutat i, en aquest sentit, es tracta d’un estudi innovador per ser un tema que no ha estat gaire considerat fins a dia d’avui.

Existeix la percepció que els principals eixos comercials de les nostres ciutats, el que podríem anomenar la "milla d’or", no es diferencien gaire entre uns municipis i altres. Les grans cadenes són presents a totes les ciutats de la nostra geografia i per aquest motiu els paisatges urbans són anàlegs. L’informe Clonatge comercial avalua el grau de semblança de les milles d’or de les ciutats membres de la xarxa Perfil de la Ciutat a partir d’un exhaustiu treball de camp.

Més enllà de l’interessant plantejament metodològic que es proposa a l’informe per mesurar el clonatge comercial, la publicació considera informació de 4.414 botigues; 2.811 de les milles d’or dels municipis membres de la xarxa Perfil de la Ciutat i 1.603 de quinze centres comercials de Catalunya. A partir d’aquesta informació es dedueix que l’eix comercial amb una major presència d’ensenyes clòniques és el de Granollers (el 38,5% de les botigues de l’eix comercial d’aquest municipi són clòniques) i l’eix comercial amb una major presència de botigues singulars és el de Barberà del Vallès (el 70,3% de les botigues de l’eix comercial d’aquest municipi són singulars).

Si voleu les microdades dels eixos comercials dels municipis del Perfil de la Ciutat, les podreu trobar:

Format Arxiu
Excel Dades clonatge comercial municipis del perfil de la ciutat 2018.xlsx
CSV Dades clonatge comercial municipis del perfil de la ciutat 2018.csv
json Dades clonatge comercial municipis del perfil de la ciutat 2018.json
RData Dades clonatge comercial municipis del perfil de la ciutat 2018.RData

 

Podeu accedir a l'informe fent clic a la imatge.

Informe Clonatge comercial

 

La teva valoració d'aquest article: 
Mitjana de valoració: 4.1 (13 votes)
Fes clic al següent botó per enviar-ho per WhatsApp

Volem saber que en penses...

Sigues el primer en escriure un comentari