El 27S a Sabadell

Urna

Font: www.assemblea.cat

 

Prenent l’anàlisi dels resultats del 27S pel municipi de Mollet del Vallès que va fer el company Albert del Amor, de l’Observatori del Vallès Oriental, he decidit fer un exercici semblant per la ciutat de Sabadell, tot emprant CartoDB i l’editor de gràfics de Google. De fet, són tan poques les possibilitats de disposar de dades inframunicipals que, per un dia que en tenim, ho farem “bonic”.

L’anàlisi dels resultats de les eleccions del 27S a Sabadell consistirà en dibuixar el mapa del suport a la independència (és a dir, l’agregat de vots de partits favorables a la independència, JxSí i la CUP) per les diferents seccions censals de la ciutat. El resultat es mostra tot seguit:

Vots Si % Suport a la independència: vots a JxSí i la CUP, en %. Mapa interactiu: http://bit.ly/1NEo8lU

 

A primer cop d’ull, el mapa ens permet extreure la conclusió que a les seccions censals ubicades en el centre de la ciutat el suport a la independència és majoritari (superior al 50%). Les dades, de fet, així ho corroboren: en el districte 1 guanya el Sí en 30 de les 35 seccions censals i en el districte 2 ho fa en 12 de les 17 seccions censals. En el districte 5è també són majoria les seccions censals on guanya el Sí a la independència, si bé de forma no tan clara com en els districtes 1 i 2: en 8 de les 15 seccions.

districtes.png Districtes i seccions censals de Sabadell

 

En canvi, el suport a la independència cau en les seccions censals ubicades en els districtes 3, 4, 6 i 7 (els més allunyats del centre de la ciutat): en cap de les seccions censals aconsegueix obtenir més d’un 50% de suport.

Ara bé, no és el mateix tenir una majoria amb el 51% que amb el 100%, per citar els dos extrems. Així doncs, observem com es distribueixen els resultats per cada un dels districtes, tot dibuixant els histogrames del percentatge de vots als partits favorables a la independència:

TotsDistrictes.png

Les seccions censals del districte 1 són les que recullen uns percentatges més favorables a la independència: 14 de les 35 seccions registren un percentatge superior al 70%. Aquesta contundència en el resultat  s’esvaeix en els altres dos districtes en els que són majoria les seccions censals favorables a la independència.

Pel que fa als districtes menys favorables a la independència, els que ho expressen de forma més contundent són el 2n i el 7è: en 34 de les 35 seccions censals el % de vots a partits favorables a la independència no arriba al 30%.

Podem concloure, doncs, que en l’anàlisi dels resultats del 27S per seccions censals de la ciutat s’hi poden veure, de forma més detallada, les dues realitats de la ciutat pel que al suport o no a la independència.

Observatori de l’Economia Local de Sabadell

La teva valoració d'aquest article: 
Sigues el primer el valorar aquest article!
Fes clic al següent botó per enviar-ho per WhatsApp

Volem saber que en penses...

Sigues el primer en escriure un comentari